Blogg

3 bra tips när du tränar hemifrån

{{ author }} Rasmus Bojesen Indsendt i Oct 03, 2022

3 bra tips när du tränar hemifrån

Det tar lång tid att ta sig till ett träningscente. Man måste packa väskan, gå ut genom dörren, byta kläder, träna, duscha och kanske byta kläder igen. I en hektisk vardag med familj, karriär eller barn är det ibland lättare att bara träna hemma. Detta eliminerar all bortkastad tid. Men är du också en av dem som har svårt att motivera dig att träna hemma och kanske också har svårt att veta hur man tränar? Vilka övningar är bra och vilken utrustning ska man använda? Läser du vidare kommer vi med tre bra tips till hur du kan träna hemifrån och spara mycket tid och pengar på medlemskap till träningscenter.

 

Använd de föremål du har omkring dig och låt dig inspireras av videor

Många av de saker du har omkring dig i vardagen kan faktiskt användas till träning. Du kan till exempel använda en bänk i trädgården eller på gården för att göra step ups och för armhävningar, om du inte vill göra dem direkt på marken. Du kan också göra lounger på en bänk eller dips eller bara använda bänken för att hålla i när du gör dina lounger. Ett riktigt bra sätt att bli inspirerad är också att hitta videor på YouTube och se hur personliga tränare och andra gör övningar när de tränar hemma. Det kan hjälpa till att motivera dig och även ge dig råd och inspiration om hur du tränar rätt, så att du inte skadar dig eller får andra problem som kan utvecklas till något ohälsosamt och kroniskt. Självklart ska träningen resultera i ömma muskler, men inte dåliga knän eller leder.

 

Vad gör du med barnen?

De flesta barnfamiljer är nog väl medvetna om att barnen kan stå i vägen för träningen. Du kanske precis har kommit hem från jobbet och känner dig skyldig för att du inte använder din dyrbara tid på att vara social med dina närmaste. Men det enkla svaret är: ta med dig barnen när du tränar. Om du springer kan du till exempel ta med dig barnen i en joggingvagn, men du kan också låta dem cykla bredvid dig medan du springer. Eller om du till exempel tränar i trädgården kan det vara så att de vill vara med och "härma" dina övningar eller leka med en boll eller något helt annat medan du gör dina övningar. Du kan också hitta en granne eller kompis och träna tillsammans med och låta barnen leka tillsammans samtidigt. Det finns många sätt att göra träningen rolig och social för hela familjen!

 

Kom ihåg massage efter träning

Massage och stöd är otroligt viktigt när du tränar och när du tränar hemma finns det ingen annan som gör det åt dig. Men det finns också en lösning på detta problem. På painhunter.se har vi massagepistolen Sharper Image Powerboost Massagepistol. Det är en massagepistol som lossar muskelspänningar i hela kroppen. Den lindrar stela muskler, hjälper till med återhämtning och hjälper dig med att skapa en friskare och starkare kropp. Du kan massera i hela två timmar på en laddning och det finns fyra olika massagehuvuden som medföljer massagepistolen som kan ge dig fyra olika typer av massage. Genom att få rätt massage slipper du skador och ömhet och du kan massera dig själv när som helst. Till exempel när man sitter och tittar på tv och kopplar av med familjen efter en lång och jobbig dag. Så om du vill ha friska och starka muskler kan du beställa Sharper Image Powerboost Massagepistol på denna sida, kan du bestille Sharper Image Powerboost Massagepistol her på siden.