Blogg

3 tips för att återuppta träningen

{{ author }} Rasmus Bojesen Indsendt i Oct 01, 2022

3 tips för att återuppta träningen

Du känner det säkert väl? Du har precis haft ett långt uppehåll från träningen. Kanske har du varit för upptagen med din karriär, barnfamiljen eller andra livsprojekt och vi vet alla hur svårt det kan vara att komma igång igen. När du först kommer ut från träningen upplever du alla vanliga skador och smärtor; det gör ont i musklerna och det tar lång tid för kroppen att återhämta sig och i en hektisk vardag har man inte alltid tid och orkar inte all muskelvärk. Men det finns flera olika lösningar på problemet. Om du är intresserad av några av dem kan du läsa vidare och ta reda på vilka små åtgärder som kan förändra din vardag och hjälpa dig att hålla dig frisk, vältränad och hälsosam. Läs vidare för tips om hur du enkelt kan komma in i träningen igen utan irriterande och invalidiserande smärta.

 

  1. Massage hjälper

 

Visst är det alltid viktigt att träna, men det är minst lika viktigt att ha friska och starka muskler efter träningen som återhämtar sig perfekt och inte tar skada av ditt försök på att leva en hälsosam livsstil. Blir du av med smärtan blir du också en bättre version av dig själv; en bättre familjefar, partner, vän eller kollega. Men det är inte alltid lätt att få massage och det är tröttsamt att ge det åt sig själv. Därför är en massageapparat den perfekta lösningen.

På painhunter.se har vi t.ex. massagepistolen från Powerboost Sharper Image. Vår massageapparat lossar muskelspänningar i hela kroppen och kan användas både före och efter ditt träningspass. Massagepistolen från Powerboost Sharper Image håller i hela två timmar, så du kan ge dig själv en riktigt bra massage varje dag efter ditt träningspass. När du använder massagepistolen är det viktigt att du inte masserar för hårt. Du ska inte massera så kraftigt att det orsakar mer smärta. Hitta den nivå som är bekväm och som du känner hjälper till att lossa dina muskler.  

 

  1. En massagepistol är lösningen

På painhunter.dk kan du få Sharper Image Powerboost Massage pistol. Det är en massagepistol som lossar muskelspänningar i hela kroppen. Den lindrar stela muskler, hjälper till med återhämtning och hjälper till att ge dig en frisk och vältränad kropp. Du kan massera i hela två timmar på en laddning och fyra olika massagehuvuden ingår som kan ge fyra olika typer av massage. Du kan också ställa in den på olika nivåer. När dina muskler är ömma och du behöver vara redo för nästa dags träning och alla vardagsutmaningar är massagepistolen lösningen. Du kan massera dina muskler när som helst, t.ex. när du tittar på tv och kopplar av på kvällen efter en hård dag. Här på painhunter.se rekommenderar vi varmt en massagepistol som kan hjälpa till att massera musklerna så att de kan återhämta sig och så att du kan vara frisk, vältränad och den bästa versionen av dig själv!

 

  1. Kompression

Även om kompression låter som något gamla människor använder när de ska flyga, har det blivit en standard över hela världen, för både elitidrottare och vanliga människor. Produkter som kompressionsstrumpor och knäskydd kan inte bara göra återhämtningen enklare,snabbare och mer smärtfri för dig. De kan också kan ge dig en prestationsboost på uppåt  20 %. Det finns fantastiskt många fördelar med massage efter träning. Massage minskar muskelspänningar, ger mer avslappning, gör kroppen mer flexibel, ger dig mjukare muskelvävnad, gör dina muskler mindre stela och trötta efter träning och förbättrar din prestation när du tränar. Dessutom gör massage musklerna mindre ömma, mindre svullna och hjälper till att förebygga eventuella skador. Så det finns gott om goda skäl att använda en massagepistol. Du kommer att känna en enorm skillnad redan efter första gången du använder den!