Blogg

6 goda anledningar till att köpa en massagepistol

{{ author }} Frederik Simonsen Indsendt i Sep 17, 2020

6 goda anledningar till att köpa en massagepistol

Här har vi samlat 6 bra skäl till att just du ska ha en massagepistol. Vår massagepistol kan även användas till fler områden än de vi har samlat här och du kan självklart använda den enbart för ren avkoppling. De vi skriver nedan är endast en liten del av de många fördelarna som vår massagepistol ger. 

Massera ömma muskler, knutar och myoser är bland de första av de många fördelarna med en massagepistol. Massagepistolen kan användas flera minuter åt gången, eftersom du själv kan justera hastigheterna efter vad du vill. Du kan använda den över hela kroppen och du kan enkelt byta munstycke när du vill.

Det finns många olika massagepistoler på marknaden och självklart är man osäker på vilken som är bäst. Du vill så klart ha kvalitet, men det innebär inte att den måste kosta 6000 SEK. Om kvaliteten inte är bra kan du göra mer skada än nytta på dina muskler.

Painhunters massagepistol har valts som nummer bäst i test av kosttilskudguiden.dk

Läs mer nedan:

  1. Snabb återhämtning
  2. Ökat blodflöde
  3. För bort mjölksyra
  4. Bryter ärrvävnad
  5. Lossar knölar och myoser
  6. Ökar rörelsefriheten

1. Snabb återhämtning

Massage sägs vara den bästa metoden för att effektivt återhämta sig efter träning. Massage fungerar effektivt mot ömma muskler och lindrar smärta.

Men hur får du den massage du behöver var gång du tränar? Man kan naturligtvis fråga en vän, pojkvän eller bekant, men de har oftast inte tid och visst är det så att inte alla är födda till att vara massörer. Heldigvis for deg finnes det mange gode alternativer til massasje. Men som tur är finns det många bra alternativ till massage och vår massagepistol är inget undantag. Den kan hantera upp till 20 olika hastigheter och har fyra utbytbara huvuden. Hastigheterna varierar från väldigt låga till extremt höga. Det gör att du enkelt kan anpassa den till dina egna behov och muskelgrupper.

Du kan enkelt använda massagepistolen för att träffa musklerna du just har tränat, eller tidigare skador du har haft. Massagepistolen kan användas för att massera de områden där musklerna är ömma så att de kan slappna av., och om du tränar ofta kan massage hjälpa dig att snabbare återhämta dig och undvika framtida skador. Ju snabbare du återhämtar dig, desto snabbare kan du träna igen.

Det ger dig mer sinnesro och mer flexibilitet i förhållande till din kropp. Du behöver inte undvika träningen på grund av smärta och hårda musklerna, vilket kan vara ett hinder för att nå målen.

Idag finns det många olika alternativ för hur man uppnår snabbare återhämtning. Det finns ett hav av massageapparater, skumrullar, massagekulor, massagekuddar etc. Det kan vara svårt att ta reda på vad som är effektivt, men en sak vet vi - massagepistolen uppfanns för att hjälpa dig att återhämta dig snabbare och slippa ömma muskler. Den fungerar med vibrerande massage som värmer musklerna. Kan det bli bättre?

2. Ökat blodflöde

När du tränar, får en massage eller använder dina muskler så trycker musklerna på dina vener så att blodet i sin tur skjuts vidare snabbare tillbaka till hjärtat. Det är en process som kallas blodflöde och som sker ständigt i kroppen. Ju bättre blodflöde du har, desto mer kan du göra med din kropp.

Vår vardag blir mer och mer ockuperad och vi glömmer att träna. Därför är det viktigt att vi kommer ihåg att använda kroppen och få en massage dagligen. Kroppen behöver få röra sig, och vi måste komma ihåg att koppla av efteråt - kanske med lite massage.

Din blodcirkulation är absolut nödvändig för ditt välbefinnande, din hälsa och din kroppsfunktion. Många människor lider av dålig blodcirkulation, vilket kan bero på flera olika skäl. Det kan bero på att du inte är tillräckligt fysisk aktiv eller har en ohälsosam kost.

Symtomen på dåligt blodflöde inkluderar kalla händer och fötter, smärta i benen, trötthet, ökad tendens till att frysa etc. Om du har upplevt ett eller flera av ovanstående symtom kan det vara ett tecken på dålig blodcirkulation.

Att använda vår massagepistol kan öka din blodcirkulation. Det fungerar på ett sådant sätt att när du masserar musklerna blir de varma, och värmen aktiverar blodet, vilket innebär att mer blod flödar ut till de masserade områdena.

När detta händer utsöndrar kroppen slaggprodukter som den inte behöver. Med ökad blodcirkulation får kroppen friskt syre och näringsämnen till musklerna och lederna. Med en massagepistol mjukar du upp de punkter där smärtan har uppstått, vilket innebär att blodet kan transporteras bättre runt kroppen.

Ett bra blodflöde innebär att din kropp är i balans. Samtidigt blir din kropp av med olika slaggprodukter. Det är hälsosamt och du behöver inte göra annat än att massera dina muskler.

Du kan också öka blodflödet genom att springa, träna dagligen eller till och med genom att bara äta rätt mat.

3. Renar mjölksyra

Många människor lider av ömma muskler efter fysisk träning. Detta sker då vissa av muskelfibrerna bryts ner av fysisk aktivitet. Det är helt normalt och nästan omöjligt att undvika.

När du tränar går du över den så kallade aeroba tröskel. Detta innebär att du tränar mycket intensivt så att kroppen inte hinner bli av med onödiga metaboliska produkter /slaggprodukter tillräckligt snabbt. Detta kan leda till att dina muskler stelnar

Ett exempel på detta är en tävlingslöpare vars muskler stelnar vid sista spurten strax innan de når mållinjen. Vad som händer är att musklerna blir "sura" eftersom mjölksyra ackumuleras. Det är slaggprodukterna i dina muskler som resulterar i ömma och styva muskler dagen efter träningen. Denna typ av ömhet i dina muskler är helt normal och brukar försvinna på egen hand efter några dagar.

Och det är här som massagepistolen kommer in. Den hjälper dig att massera de ömma områdena så att du återhämtar dig snabbare.

Massagepistolen kan också användas som uppvärmning före träning, så att din kropp är uppvärms innan du börjar träna. På så sätt kan du undvika att dina muskler utsöndrar för mycket mjölksyra, vilket kan göra dem ömma. Du kan massera dina muskler i några minuter genom att växla lite mellan hastigheterna så att du värmer upp musklerna väl. Efteråt kan du massera dina muskler så att du får mindre ömma muskler.

 

4. Bryter ner ärrvävnad

Massagepistolen kan ha en positiv effekt på ärrvävnad genom att förhindra ärrvävnad och göra huden mer avslappnad.

Du kan börja med att massera försiktigt på området där ärret finns. Du kan antingen använda massagepistolen för att göra cirkulära rörelser över ärret, eller så kan du köra massagepistolen fram och tillbaka över ärret. Massagepistolen har tjugo olika hastighetsinställningar så att du fritt kan styra hur mycket du tål.  Börja gärna med att använda det sfäriska munstycket eftersom det är det mjukaste av de fyra huvuden, men om ett annat munstycke passar bättre kan du naturligtvis använda detta. Det viktiga är att du är nära ärret så att du verkligen träffar vävnaden med massagepistolen. Vad massagepistolen gör är att den stretchar ut vävnaden så att huden kan slappna av helt.

Detta är särskilt bra för gravida kvinnor som har fött via kejsarsnitt, där huden även måste återhämta sig efter operationen. Vi rekommenderar att du masserar ditt ärr i totalt 2–10 minuter upp till tre gånger om dagen, så att huden masseras väl igenom. Du måste komma ihåg att huden är väldigt tunn och var uppmärksam om ny smärta uppstår under massagen.

Läkningsprocessen varierar från hur ofta du masserar och hur mycket ärrvävnad som behöver brytas ner. Massage kan hjälpa till att göra ärret mindre så att det ser trevligare ut.

Vissa upplever också att ärret kliar eller är avdomnat, vilket kommer från nerverna som läker. Om du upplever obehag måste du antingen stänga av massagepistolen tillfälligt eller sluta helt. Vår massagepistol har tjugo olika hastigheter, så du kan enkelt använda låga hastigheter för en tyst och lugn massage.

 

5. Lossar knölar och myoser

HHar du också känt av hårda knutar, bollar eller spända muskler? Då kan du ha haft en myos.

Myoser, även kallat noder, är delar av muskler som är mer spända än resten av muskeln. De kan vara ganska brutala och smärtsamma, och vissa kan uppleva muskelsmärta.

Oftast uppstår dessa i nacke och axlar. Därifrån kan smärtan sen röra sig upp i huvudet, vilket kan orsaka huvudvärk.

Knutor kan uppstå från träning, skador eller om man har överbelastat kroppen. Vissa märker av dem, andra inte. Det är olika hur hårda knutarna är eller hur obekväma de känns. Vad massagepistolen kan hjälpa till med är bland annat att lossa knutarna i dina muskler. Detta görs genom att massagepistolen har en lätt och vibrerande effekt på muskeln, vilket gör att den slappnar av. Här kan du med fördel använda det medföljande kulhuvudet, eftersom det träffar den specifika muskelgruppen mycket exakt. Du kan också använda de andra huvuden, beroende på var knuten ligger.

När du håller på att massera knuten ska det kännas bra. Om massagen blir obekväm, fortsätt inte eftersom den kan göra mer skada än nytta. Du måste koppla av under tiden och låta massagepistolen göra sitt arbete.

Du kan göra detta i några minuter i taget, beroende på hur det känns. Du måste också komma ihåg att huden är spänd där knutan sitter. Vissa kan uppleva ömhet vid knuten, och därför måste du vara försiktig med hur länge du masserar området.

6. Ökad rörelsefrihet

Har du också alltid velat vara lite smidigare och i allmänhet kunna klara lite mer med din kropp än vad du kan nu?

Många människor sitter på ett kontor varje dag i 8 timmar, där de inte får röra sig mer än nödvändigt. Det kan vara skadligt för kroppen och kan verka stressande.

Här är massagepistolen är ett bra alternativ för att få musklerna att slappna av. Även om du inte tränar kan massagepistolen hjälpa dig att sätta musklerna i rörelse så att blodcirkulationen ökar.

En massagepistol kan också hjälpa dig att öka din smidighet. Det kan hjälpa dig med knutor, blodcirkulationen och ömma muskler. Sammantaget kan massage hjälpa till att skapa bättre balans i kroppen. Bra balans = bättre rörelsefrihet.

 

En massagepistol kan också hjälpa dig att öka din smidighet. Det kan hjälpa dig med knutor, blodcirkulationen och ömma muskler. Sammantaget kan massage hjälpa till att skapa bättre balans i kroppen. Bra balans = bättre rörelsefrihet.

 

Ju bättre rörelsefrihet du har, desto bättre form på hela kroppen får du, och när du är i god form är mer avslappnad. Du kan alltid ha massagepistolen till hands, och den är lätt att använda. Det bästa med det är att du får professionell massage hemma i ditt vardagsrum. Och du behöver inte ens ha någon för att massera dig, du kan göra allt själv!

Förutom att komma i god form kan massage hjälpa till att förhindra skador. Det finns många typer av skador, både idrottsskador och vanliga skador på grund av överbelastning. Hela syftet med att använda massagepistolen är att hjälpa skador att läka snabbare. Ju snabbare de läker, desto bättre rörelsefrihet kommer du att uppnå. Skador som du inte behandlar kan sluta bli ännu värre med tiden.

 Om du också är en av dem som lider av ömma muskler, smärtor eller knutor, så är en massagepistol precis rätt för dig. Bli av med smärtan och känn friheten genom att inte kämpa med ömma muskler i flera dagar. Massagepistolen är lätt att bära, sladdlös och superenkel att använda.

Du kan köpa vår massagepistol här. För ytterligare information är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kilder:

https://aktivtraening.dk/traening/maelkesyre-derfor-syrer-dine-muskler-til

https://sund-forskning.dk/artikler/handtering-af-doms-og-maelkesyre/

https://www.mavenogmig.dk/blog/2015/01/20/saadan-paavirker-dit-ar-kroppen-nem-guide-til-selvbehandling/

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/knogler-muskler-og-led/sygdomme/sportsmedicin/oemme-muskler-efter-traening/