Blogg

Guide för olika munstycken

{{ author }} Frederik Simonsen Indsendt i Feb 02, 2021

Guide för olika munstycken

Har du också funderat på varför det medföljer fyra olika munstycken och vad deras funktion är? Vi har svaret på det.

Vår massagepistol kommer med 4 olika huvuden/munstycken. Vi har gjort en guide för vilka munstycken som är bäst för de olika muskelgrupperna.

Detta är inte en obligatorisk guide om hur du ska använda de olika munstyckena, utan bara en guide till varför det finns fyra olika och vad deras funktion är.

Du kanske upptäcker att du blir lite röd på de platser där du utfört massagen. Det är helt normalt och går inte riktigt att undvika. Om någon av munstycken känns för obehagliga kan du alltid pausa, avsluta eller byta huvud. Det skiljer sig från person till person hur man gillar att få massage.

Vissa kanske tycker att bollen kan användas till all massage, medan andra föredrar ett helt annat huvud. Det viktigaste är att du inte upplever obehag under massagen och naturligtvis att du slutar om smärta uppstår.

Slappna av och ta tid till att prova de olika huvuden för att ta reda på hur du gillar att få en massage.

 

 

Bäst för:

 • Vanlig massage
 • Axlarna
 • Bröst

 

 

 

Det första huvudet är det bollhuvudet. Det är det mest populära huvudet och det kan användas för hela kroppen. De flesta föredrar det eftersom det är lite mjukare än de andra huvuden och masserar skönt över hela kroppen.

Om du använder detta huvud för axlarna ska du kunna känna hur huvudet trycker lätt och masserar dem utan att det blir obekvämt. Det känns lite som att få en massage från en annan person eftersom huvudet är mjukare och känns trevligt.

Vi rekommenderar att du börjar med de lägsta hastigheterna och värmer upp musklerna lätt. Därefter kan du växla mellan de högre hastigheterna för att gå mer djupgående med massagen. Du kan hålla massagepistolen vid handtaget eller ännu längre upp, så att du håller den bäst så att den kan träffa området där det gör ont.

Du behöver inte göra det mer än 5–10 minuter åt gången eftersom det är mer intensivt än när du får massage.

Bäst för:

 • Lår
 • Vader
 • Anklar
 • Ryggrad
 • Armar

 

 

Det andra huvudet är vad vi kallar ”gaffelformat” eftersom det helt enkelt ser ut som en gaffel. Huvudet har två mindre huvuden så att det kan träffa två mindre platser samtidigt. Om du till exempel använder denna på armen så kan du komma åt båda sidorna istället för bara en.

Om du vill ha en bra ryggmassage kan du också använda detta huvud. Du börjar med att applicera huvudet och massera med det längs ryggraden. Du kan antingen göra det själv eller få någon att hjälpa dig så att du får ut det mesta av det.

Börja med den lägsta hastigheten. Kör med massagepistolen upp och ner längs ryggen och försök att hålla huvudet jämnt med ryggraden så att du träffar dess sidor. Efter att ha värmt upp ryggen lite kan du lugnt öka hastigheten så att du kan få en mer djupgående massage.

Bäst lämpad för:

 • Stora muskelgrupper
 • Lår / skinkor

 

 

 

Det tredje huvudet är det så kallade platta huvudet. Det passar bra för de stora muskelgrupperna eftersom huvudet är tillverkat av ett hårdare material som ger ett starkare tryck.

Du kan försöka använda huvudet på låren. Du skulle kunna känna en skillnad i hur mycket av muskeln du träffar på en gång. Jämfört med den sfäriska är huvudet lite bredare och pressar lite hårdare på musklerna. Börja med en av de låga hastigheterna, men här passar en högre hastighet eftersom huvudet är platt. Massera muskelgrupperna där du har ont och kör massagepistolen över låret. Att du eventuellt blir lite röd är det helt normalt, kom bara ihåg att vila efteråt så att huden kan återhämta sig.

Detta huvud är bäst för:

 • Lokal smärta
 • Djupmassage
 • Leder och handflator
 • Fötterna
 • Ett tips är att använda huvudet för triggerpunkter

Det sista och minsta huvudet kallar vi också “kula” eftersom det är litet som en mindre kula eller en boll.

 

 

 

 

Om du lider av smärta på ett specifikt område, till exempel axlarna, så kan du använda huvudet för att träffa exakt den punkten. Du måste vara försiktig så att du inte höjer hastigheten helt eftersom detta lilla huvud har en större risk till att orsaka en skada.

Vi rekommenderar att du bara använder huvudet om du behöver träffa en viss punkt eftersom det är ett huvud som kan kännas lite obehagligt om det används över hela kroppen.

Om du lider av varma och trötta fötter efter en lång arbetsdag kan du enkelt använda detta huvud för att massera fötterna. Börja med att ligga ner så att du kan hålla dem uppe. Ett tips är att stödja ryggen upp mot soffan eller sängen och sen dra upp benen. Börja massera under foten med lägsta hastigheten. Försök hitta de områden där du upplever smärta och massera det området lugnt.

Om det blir för obehagligt kan du byta till antingen det platta huvudet eller det sfäriska. För vissa kan det göra mer ont med en mindre kula.

Kom ihåg att detta bara är en guide om hur man använder olika huvuden. Det finns inget som är rätt eller fel, vi har just samlat några goda råd och fördelar med de olika munstyckena. Du har frihet att välja hur du använder huvudet, men vissa av huvudena är bättre för vissa muskelgrupper än andra.

Vår massagepistol innehåller alla fyra huvuden, och du kan köpa den her.

Taggar: