Blogg

Kurera ryggont

{{ author }} Frederik Simonsen Indsendt i Feb 02, 2021

Kurera ryggont

Har du också ont i ryggen?

Har du provat akupunktur, massage, ergonomiska tröjor och medicin, men ingenting hjälper?

Vi har kanske lösningen du inte har provat ännu.

Generellt om ryggont

Varje år upplever ungefär hälften av alla svenskar ryggont. En stor del av svenskarna har ryggproblem. Det påverkar arbetet, fritiden och privatlivet. Ryggont kan hålla dig från at göra aktiviteter du annars ville prova.

Ryggont finns i många former och vissa har mer smärta än andra. Du kan såklart prova smärtlindrande medicin, men det hjälper normalt bara temporärt.

Siffrorna visar att en femtedel av alla svenskar upplever ont i ryggen. Det är en ganska hög summa, jämfört med hur många metoder det finns för att undvika ryggont.

Det viktigaste är att du hittar en lösning i god tid och undersöker anledningen till varför det gör ont för att kunna hitta rätt lösning för dig.

 

 

 

 

Varför har du ont i ryggen?

Det kan finnas många anledningar till detta. Kanske sitter du på ett kontor 8 timmar varje dag utan att tänka på hur du faktiskt sitter. Du kan också lyfta för tunga saker så du överanstränger ryggen. Eller så är du en av de personerna som lider av ryggont utan att riktigt veta varför.

Om du är en av dem som sitter ner för många timmar i taget, så kan du hitta flera lösningar för att slippa ryggont. Byt position oftare, rör dig mer och justera din stol och ditt bord efter de rekommendationerna som finns.

Utöver det kan du också använda en massagepistol. Den är enkel att använda, sladdlös och med de 20 olika fartnivåerna finns det flera val av massage. Du kan antingen massera din rygg, din nacke och axlar själv eller så kan du låta dina kollegor få reda på den. På så vis kan du uppleva mindre ryggont och spänning i nacken.

Ingen ryggont = bättre hälsa

Ryggont kan hålla dig från at göra aktiviteter du annars ville prova. Kanske vill du börja med någon sport eller har en dröm om att kunna röra dig utan att behöva tänka på smärtan i ryggen?

Ryggont borde inte hålla dig ifrån att vara aktiv. Ta reda på varför det gör ont i ryggen. Ju längre du går med ryggont, desto mer skada kan det göra i det långa loppet. Kom ihåg att det kan ta lång tid att bli av med smärtan och du kan ha behov av att prova flera olika metoder.

Vad kan du göra för att bli av med smärta?

Beroende på orsaken till din smärta och hur ont det gör, har vi samlat lite förslag till hur du kanske bli av med din smärta.

Medicinering – Kan hjälpa vid smärta I lokala områden eller när smärtan orsakas av någonting specifikt. Kom ihåg att alltid rådfråga en läkare innan du provar medicin som du inte provat tidigare eller är osäker på.

Massage – Du har garanterat redan provat olika typer av massage. Inget hjälper eller så hjälper det bara över en kort period. Våra vardagliga liv blir mer och mer pressade, vi har mer och mer saker vi behöver klara av och det finns alldeles för få timmar att klara av allt på. Kanske har du en massör, kanske har du en bra och dyr massagestol – men de flesta har inget av det. Men har du hört om en massagepistol? Ja det låter galet, men oroa dig inte, det är bara en massageapparat du kan kontrollera själv. Det är nästan som att få en professionell massage, fast hemma I vardagsrummet. Det finns flera olika sorter där ute, så försök att inte välja fel sort. De kan göra mer skada än nytta om det är dålig kvalitet och de inte fungerar som de ska. Vi rekommenderar denna massagepistol som har 20 olika fartnivåer och 4 utbytbara munstycken, vilket betyder att du kan ställa in den precis som du vill.

Sömn – Ja du har säkert hört det innan. Kom ihåg att sova rikligt och rätt. Men hur rätt sover du egentligen? Har du en madrass som passar din kroppstyp, en höj och sänkbar säng och inte minst en kudde du sover fantastiskt på? Om du kan svara nej på en av frågorna, så kan det vara en av anledningarna till ditt ryggont.

Vårt råd är definitivt att undersöka hur du sover och vilka förändringar du kan behöva. Du kan känna hur du ligger och om det gör ont någonstans.

 

 

Ryggont eller massagepistol

Om du redan har en massagepistol kan du massera din rygg, vi har gjort en guide för detta nedanför. Om du fortfarande inte vet om du vill köpa en massagepistol, så kan du läsa mer om vår massagepistol här.

För det första skall du veta om du vill massera din rygg själv eller om du kan få någon annan att hjälpa dig. Det bästa med massagepistolen är att du kan hantera den själv. Låt oss komma igång.

Först så måste du antingen ligga på mage eller sitta så du når din rygg med massagepistolen.

Börja med att välja vilket munstycke du vill använda, vi rekommenderar att du använder gaffelhuvudet då den passar bäst på ryggraden. Huvudet har två mindre massagebollar längs med ryggraden. De två massagebollarna är separerade så du inte träffar ryggraden utan lite lätt masserar sidorna. Du kan också använda ett annat huvud. Välj det munstycket som passar dig bäst.

Du kan lugnt börja massera på den lägsta nivån. Rör massagepistolen upp och ner längs med ryggraden. Känn efter vad som känns skönt och testa dig fram till vilken fartnivå du tycker bäst om.

Fördelarna med massage

Massage är generellt bra för både ditt välmående och din kropp. Massage är extremt viktigt för hela kroppen då det är avslappnande och hjälper dig att bli av med spänningar. Med regelbunden massage kan du uppleva mindre muskelsmärta. Massage kan även hjälpa till att förebygga stress då det fyller hjärnan med hormoner som gör oss glada.

Du kan ta med dig din massagepistol överallt, så du har massagen lättillgänglig.

Om du fortfarande inte är övertygad om att en massagepistol kan hjälpa dig med ditt ryggont kan du alltid utnyttja vår 100% nöjdhetsgaranti. Är du inte nöjd med produkten kan du returnera den. 

Referenser:

https://www.sst.dk/da/sygdom-og-behandling/~/media/00C6825B11BD46F9B064536C6E7DFBA0.ashx

https://www.sdu.dk/da/nyheder/forskningsnyheder/rygsmertebehandlinger

 

Taggar: